E-ticaret için web sitesi kurulumunda neden Shopify tercih edilmeli?

Klasikleşmiş pazaryerlerinin artan rekabetlerinden ve yüksek komisyon ücretlerinden kaçmak isteyen markalar, kendi e-ticaret web sitelerini kurma arayışına geçtiler. Özellikle pandemi dönemi ile birlikte işlerinin çoğunu dijitale taşıyan markalar bu yöndeki talebi iyice artırdı. Artan taleple birlikte markanıza en uygun e-ticaret web sitesi altyapısı bulmak da son derece önem kazandı. Sizin için Shopify'ın neden en iyi alternatif olduğunu bu yazımızda derledik. Hadi başlayalım!
 
1) Web sitenizin teknik işleriyle ilgilenmenize gerek yok!
 
Markanıza ait bir e-ticaret websitesi açmak beraberinde birçok sorumluluk gerektirir. İyi bir hosting (barındırma) hizmeti, kurulum için teknik destek ekibi, sitenizde oluşacak teknik problemlere anında müdahale edecek bir ekip kendi e-ticaret web sitenizin olmazsa olmazlarıdır. Bir alışveriş sepetinin arkasındaki teknik detaylar için bir kişi kiralamanız, veya sizin bu konuda bilginizin ve boş vaktinizin olması gerekmektedir. Fakat, Shopify tüm teknik konuları kendisi üstlenir, size sadece pazarlama yapmak ve satışın tadını çıkarmak kalır.
 
2) Sınırsız hosting hizmeti, sınırsız aylık ziyaretçi, süper hızlı web sitesi!
 
Herhangi bir Shopify aboneliğini satın aldığınızda aynı zamanda sınırsız hosting hizmetini de elde etmiş olursunuz! Site hızı, bir e-ticaret sitesinin başarısı için çok önemli bir faktördür çünkü satışlarınıza doğrudan etki eder. Web sayfalarınız ne kadar hızlı yüklenirse, siteniz kullanıcıları o kadar çok tutar. Sitenizin aylık trafiği ne olursa olsun, Shopify sitenizin son derece hızlı hizmet vermesine olanak sağlar!
 
3) Güvenli web sitesi!
 
Shopify, ödeme sağlayıcıları arasında entegrasyonun yanı sıra güvenlik açısından da en iyi hizmeti sunar. Yerleşik bir hız denetleyicisi ile, kullanıcıların ödemeleri nominal yükleme zamanında tamamlamasını sağlar. Shopify kullandığınızda siteniz saldırılara karşı kendiliğinden korunmuş olur, ekstra bir önlem almanıza gerek kalmaz!
 
4) Özelleştirilmiş eklentiler!
 
Shopify, sitenizi indirmenize, kurmanıza ve özelleştirmenize olanak tanıyan bir eklenti / uygulama stili platformla size gelişmiş işlevsellik sağlar. Satışları ve sosyal medya tanıtımını geliştiren özelliklerin yanı sıra, envanter yönetimi, muhasebe ve iş raporlaması da sunar. Ayrıca, işinizi otomatik pilotta yürütmenin yanı sıra otomatikleştirmenizi destekleyebilecek e-posta otomatik yanıtlayıcı entegrasyonlarını ayarlama seçeneğine de sahiptir.
 
5) Tüm cihazlarda uyumluluk
 
Shopify, cihaz modeliniz, markanız, veya işlemciniz ne olursa olsun ücretli/ücretsiz profesyonel temalarıyla tüm cihazlara kendiliğinden uyumludur. Shopify'ın mobil uyumluluğu siteniz için çok önemlidir.
 
6) 14 Gün Ücretsiz Deneyin
 
Shopify'ın özelliklerini test etmek istiyorsanız ücretsiz deneme paketini kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bir hesap oluşturmaktır. Hesabı oluşturduktan sonra, Shopify'ın tüm özelliklerini test edebileceğiniz 14 günlük ücretsiz bir deneme alırsınız. Ürün ekleyebilir, ürün varyasyonları oluşturabilir, koleksiyonlar oluşturabilir ve bunları birbirine bağlayabilir, vitrin tasarımını, dil desteğini, ürün filtresini, mağaza kurulumunu ve pano ayarlarını değiştirebilirsiniz. Ücretsiz denemede kısıtlanan tek işlem, alan alanınızı canlı yayınlamaktır. Shopify varsayılan alan adını "example.myshopify.com" şeklinde sağlar. Shopify deneme sürümünü buraya tıklayarak ücretsiz edinebilirsiniz. 
 
7) Mobil Uygulama
 
Shopify'ın mobil uygulaması ile mobilden sitenizin performansını takip edebilir, ürünlerinizi yönetebilir, siparişlerinizi görüntüleyebilir ve daha birçok şeyi yapabilirsiniz. Shopify bulut tabanlı bir altyapı olduğu için dilediğiniz yerde dilediğiniz zaman mağazanıza giriş yapıp mağazanızı kolaylıkla yönetebilirsiniz.
 
Bonus: Alışveriş Bildirim Sesi! :)
 
Mağazanıza sipariş geldiğinde Shopify mobil uygulaması size sipariş bildirimi gönderir. Bildirimin kendine has sesi Shopify kullananların çok hoşuna giden ve bir nevi bağımlılık yapıcı bir sestir. Umarız bu sesi çok sık duyabilirsiniz! :)
Bloga dön